Hey jij! Keer het tij. Van uitdagingen naar overwinningen.

Hey daar 👋

Je hebt op ‘Meer over mij’ geklikt dus daar gaan we  😄

Ik sla mijn boek voor je open en zal beginnen bij het begin. Waar ik vandaan kom.

Van niet weten waar ik heen wilde. Nou oké, een beetje op de korte termijn. Laat staan dat ik wist waar ik het écht voor deed.

Echt sterk in mijn schoenen stond ik niet. Ik probeerde de boel bij elkaar te houden. Als ik het zou fiksen dan zou het wellicht allemaal goed komen.

Eigenlijk dacht ik te weten wat goed is voor een ander. Ik wilde controle hebben. Een onmogelijke taak die veel weerstand opleverde.

Een kind van gescheiden ouders. Voor mijn gevoel deed ik het vroeger nooit goed genoeg in de ogen van mijn vader. Bij mijn moeder durfde ik mijn hart niet echt te luchten.

Ik deed ook dingen die ik niet wilde. Van ja zeggen op afspraken die ik eigenlijk helemaal niet wilde, tot geen nee zeggen en misbruikt worden.

Ik deed mijn best, maar het moest beter. Schouders eronder en doorduwen. Want resultaat gaf een goed gevoel. Ik wilde liefde en deed er veel voor.

Ik zorgde dat ik datgene werd wat de ander graag wilde. De rest van mij onderdrukte ik zonder dat ik het zelf door had. Écht gaan voor een relatie, dat was als het er op aankwam eng.

Niet toegeven en te allen tijde voorkomen dat er tekort was. Ik moest meer geld verdienen en harder werken. Als ik daarnaast maar leuke dingen deed dan hoefde ik niet stil te staan en de emotionele rollercoaster te voelen.

En nu?

Nu staat hier geen pretentieus verhaal over waarom op dit moment alles compleet anders is 😂

Ook geen waslijst aan opleidingen, trainingen en vrijwilligerswerk die dat zou moeten bevestigen.

Ja, ik heb een flinke transformatie doorgemaakt. Mede met dank aan veel transformatiewerk wat ik onderging en nog steeds onderga. Anders zou ik niet eens op deze manier kunnen terugblikken. 

Ondanks dit alles zijn er tot nu toe nog steeds uitdagingen. Uitdagingen die veelal te maken hebben met mijn verleden. We zijn allemaal mensen met uitdagingen.

Wat ons definieert als mens is hoe we er mee omgaan. Ook als we bovengemiddeld intens reageren op iets buiten ons (een trigger). Durven we dan verantwoordelijkheid te nemen voor wat we voelen?

Durven we de verleiding te weerstaan om de aandacht naar buiten te richten op de ‘schuldige’? Durven we in plaats daarvan de aandacht naar binnen te richten?

Dat is wat ik nu anders doe ten opzichte van vroeger.

Daarnaast heel ik met transformatiewerk de wortel van die triggers.

Met o.a. steeds minder triggers is mijn levenskwaliteit hoger dan ooit. 

Het resultaat is met geen pen te beschrijven.

Ik weet niet wat goed is voor jou. Dat weet alleen jij. Toch kan het moeilijk zijn om daar bij te komen.

Als je daar op de een of andere manier bij kunt komen, dan heb je toch goud te pakken?

Precies daarom heb ik de Tide Changing Method ontwikkeld. Zodat jij het goud in handen hebt.

Robertvaningen.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders