Hey jij! Keer het tij. Van uitdagingen naar overwinningen.

The Tide Changing Method is een begeleide introspectie met gesloten ogen. Het omarmt een rijke mix van bewezen methodes en is het meest verreikt met The Journey Method, Systemic Work en Breathwork.

Neem bijvoorbeeld The Journey. Alleen dit proces is al in staat om resultaten te behalen waar anders jaren van cognitieve therapie, mindfulness en gedisciplineerde vormen van ontwikkeling voor nodig kunnen zijn.

Hoe komt dat? Doordat het in gaat op fysieke, emotionele, psychologische en zelfs zielsaspecten in één proces.

Vanwege de resultaten passen dokters, psychologen en vele andere professionals in de persoonlijke ontwikkeling en gezondheidszorg deze methodiek toe.

Wereldwijd wordt de methodiek in 48 landen gebruikt en heeft het miljoenen levens, met verschillende geloofs- en levensovertuigingen getransformeerd.

In The Tide Changing Method 'kan' het samen komen.

Ik zeg 'kan', omdat er niets vaststaat. En dat is belangrijk.

Hoe krachtig de bovenstaande methodes ook zijn; het feit is dat ze zichzelf en jou proces kunnen beperken.

Er 'moet' namelijk iets gebeuren. Oftewel jij moet een bepaald pad op. Bij een TCM sessie is dit anders.

Omdat de TCM vormloos begint en je niets moet, kan je werkelijk jouw eigen pad lopen.

Dan kan er volledig en daadwerkelijk gebeuren wat je nu nodig hebt.

Daar pluk jij de vruchten van.

Hoe ziet de sessie eruit?

We beginnen de sessie door stil te staan bij wat je wilt. Deze intentie kan bijvoorbeeld te maken hebben met dat je je vrijer wilt voelen of simpelweg meer wilt kunnen genieten. Ook kan het zijn dat je ergens tegenaan loopt of ergens vanaf wilt. Bijvoorbeeld aanhoudende (werk)problemen en lichamelijke of mentale klachten.

Zittend sluit je je ogen en begin je de introspectie. Introspectie betekent letterlijk ‘naar binnen kijken’. Met andere woorden, je leert jezelf beter kennen. En dat is essentieel als je je levenskwaliteit wilt verhogen. 

Ik begeleid je door je vragen te stellen waar je op mag antwoorden. Zo simpel is het. Je hoeft niets. Alles is een uitnodiging zodat je kan zien wat je nog niet hebt gezien.  

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je je met behulp van mijn vragen realiseert wat je aandeel is in een kwestie. Na dit inzicht kan maar zo de oplossing komen waar je naar zocht. Zo ontdekken we samen in dit proces wat er nodig is omtrent je vraagstuk.

Feitelijk los je in het laatste voorbeeld al een blokkade op. Zo zet je op allerlei vlakken krachtige stappen. Het resultaat is dat gedachten en gedragingen die je niet meer dienen, worden vervangen door gedachten en gedragingen die je wel dienen. Dit gebeurt natuurlijkerwijs en heeft een positief effect op alles in jou en in je relatie met anderen.

Nu denk je wellicht: zó makkelijk? Eerlijk is eerlijk, het gaat niet vanzelf. Wel natuurlijkerwijs. Je hebt er actief voor te gaan. Als je bereid bent om dat te doen en mijn hulpmiddelen gebruikt ter integratie, dan ga je zeker verschil merken.

Vergelijk het verloop van de sessie als volgt. Je zit in de auto en opeens merk je dat je bij de bestemming bent. Je denkt: nu al? Het ging automatisch, zonder dat je er heel bewust mee bezig bent.

Net als in de auto ben en blijf je je tijdens de sessie altijd bewust van je omgeving. Je hoeft nu echter geen handeling te verrichten, iets te kunnen of te weten. Je bent je te allen tijde bewust genoeg om te bepalen wat jij wel en niet wilt. En dat vanuit je stoel 😉

Hoe goed een sessie echter op het moment of zelfs achteraf kan voelen, wat is het waard als je het niet kan integreren?

Mijn werk is pas geslaagd als jij het werkelijk geïntegreerd hebt in je leven.

Daar ga ik voor.

Robertvaningen.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders