Hey jij! Keer het tij. Van uitdagingen naar overwinningen.

The Tide Changing Method is een begeleide introspectie met gesloten ogen. Het omarmt een rijke mix van bewezen methodes en is het meest verreikt met The Journey Method, Systemic Work, NLP, Core Energetic Body Work en Breathwork.

The Journey: alleen dit proces is al in staat om resultaten te behalen waar anders jaren van cognitieve therapie, mindfulness en gedisciplineerde vormen van ontwikkeling voor nodig kunnen zijn.

Doordat het in gaat op fysieke, emotionele, psychologische en zelfs zielsaspecten in één proces.

Vanwege de resultaten passen dokters, psychologen en vele andere professionals in de persoonlijke ontwikkeling en gezondheidszorg deze methodiek toe.

Wereldwijd wordt de methodiek in 48 landen gebruikt en heeft het miljoenen levens, met verschillende geloofs- en levensovertuigingen getransformeerd.

In The Tide Changing Method 'kan' het samen komen.

Ik zeg 'kan', omdat er niets vaststaat. En dat is belangrijk.

Hoe krachtig de bovenstaande methodes ook zijn: het feit is dat ze zichzelf en jou proces kunnen beperken.

Er 'moet' namelijk iets gebeuren. Oftewel jij moet een bepaald pad op, binnen een bepaalde tijd.

Dit kan bewust of onbewust druk op de ketel brengen.

TTCM is anders dan wat je ooit hebt ervaren.

Omdat de TTCM vormloos begint en er niets moet, is het pad vrijgemaakt voor jou.

Er is zelfs alle tijd voor. We nemen letterlijk zoveel tijd als er nodig is.

Dan kan er volledig en daadwerkelijk gebeuren wat je nu nodig hebt.

Wees gerust. Dat proces gaat namelijk helemaal vanzelf.

Hierdoor is het in staat om mensen te helpen, ongeacht hun situatie.

Waar ze ook staan. Welke verandering ze ook willen.

Ook als ze niet meer weet hoe ze verder moeten.

Nu is de waarheid dat ik dit ook niet weet. Ja, wie ben ik om te weten wat goed is voor jou?

Stel nu dat je er zelf achter kunt komen?

Dat je als het ware goud kunt delven in jezelf.

Vervolgens loop je de deur uit met het goud in handen.

Of beter gezegd: je hebt het geïntegreerd. Er is gebeurt wat jij nodig had.

Realiseer je je wat voor impact dit kan hebben op jou leven?

Hoe ziet de sessie eruit?

We beginnen de sessie door stil te staan bij wat je wilt. Deze intentie kan bijvoorbeeld te maken hebben met dat je je vrijer wilt voelen of simpelweg meer wilt kunnen genieten. Ook kan het zijn dat je ergens tegenaan loopt of ergens vanaf wilt. Bijvoorbeeld aanhoudende (werk)problemen en lichamelijke of mentale klachten.

Zittend sluit je je ogen en begin je de introspectie. Introspectie betekent letterlijk ‘naar binnen kijken’. Met andere woorden, je leert jezelf beter kennen. En dat is essentieel als je je levenskwaliteit wilt verhogen. 

Ik begeleid je door je vragen te stellen waar je op mag antwoorden. Zo simpel is het. Je hoeft niets. Alles is een uitnodiging zodat je kan zien wat je nog niet hebt gezien.  

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je je met behulp van mijn vragen realiseert wat je aandeel is in een kwestie. Na dit inzicht kan maar zo de oplossing komen waar je naar zocht. Zo ontdekken we samen in dit proces wat er nodig is omtrent je vraagstuk.

Feitelijk los je in het laatste voorbeeld al een blokkade op. Zo zet je op allerlei vlakken krachtige stappen. Het resultaat is dat gedachten en gedragingen die je niet meer dienen, worden vervangen door gedachten en gedragingen die je wel dienen. Dit gebeurt natuurlijkerwijs en heeft een positief effect op alles in jou en in je relatie met anderen.

Nu denk je wellicht: zó makkelijk? Eerlijk is eerlijk, het gaat niet vanzelf. Wel natuurlijkerwijs. Je hebt er actief voor te gaan. Als je bereid bent om dat te doen en mijn hulpmiddelen gebruikt ter integratie, dan ga je zeker verschil merken.

Vergelijk het verloop van de sessie als volgt. Je zit in de auto en opeens merk je dat je bij de bestemming bent. Je denkt: nu al? Het ging automatisch, zonder dat je er heel bewust mee bezig bent.

Net als in de auto ben en blijf je je tijdens de sessie altijd bewust van je omgeving. Je hoeft nu echter geen handeling te verrichten, iets te kunnen of te weten. Je bent je te allen tijde bewust genoeg om te bepalen wat jij wel en niet wilt. En dat vanuit je stoel 😉

Hoe goed een sessie echter op het moment of zelfs achteraf kan voelen, wat is het waard als je het niet kan integreren?

Mijn werk is pas geslaagd als jij het werkelijk geïntegreerd hebt in je leven.

Daar ga ik voor.

Robertvaningen.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders